ໜ່ວຍງານກວດກາອາຫານ ເຄື່ອນໄຫວ ຮັບໃຊ້ກອງປະຊຸມໃຫຍ່ຜູ້ແທນທົ່ວປະເທດຄັ້ງທີ X ຂອງພັກປະຊາຊົນປະຕິວັດລາວ
ໂດຍ: ນາງ ກອງມະນີ ນາມມະວົງມີໄຊ, ຫົວໜ້າພະແນກຄຸ້ມຄອງຂ່າວສານ
ໃນລະຫ່ວາງວັນທີ 11/1/2016 ເຖິງ 23/11/2016 ໜ່ວຍງານ ກວດຄວາມປອດໄພຂອງອາຫານໄດ້ເຄື່ອນໄຫວຮັບໃຊ້ ກອງປະຊຸມໃຫຍ່ຜູ້ແທນທົ່ວປະເທດຄັ້ງທີ X ຂອງພັກປະຊາຊົນປະຕິວັດລາວ ຊຶ່ງປະກອບມີພະນັກງານຈາກກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ກອງກວດກາອາຫານ ແລະ ຢາ ແລະ ສູນວິໄຈອາຫານ ແລະ ຢາ ໄດ້ລົງຊຸກຍູ້ຕິດຕາມບັນດາໂຮງແຮມທີ່ຜູ້ແທນຈາກແຂວງຕ່າງເຂົ້າພັກ ລວມ 15 ໂຮງແຮມ: ໂຮງແຮມຄຳປ່ຽນ, ໂກນເດັນ, ໄຊສົມບູນ, ຈະເລີນຮຸ່ງ, ດວງປະເສີດ, ເຈື່ອງ 2, ດວງຈັນຈັນພຣາຊາ, ນະຄອນສັກ, ແກ້ວມີໄຊ, ລືໄຊ, ອ່າງຄຳ, ແສງສະຫວັນ, ພູນສີຣິ, ກົດສະໂມ ແລະ ເຮືອນຮັບແຂກປ່າພ້າວຂອງກອງທັບ.
ນອກຈາກການລົງຊຸກຍູ້ບັນດາໂຮງແຮມທີ່ມີຜູ້ແທນເຂົ້າພັກແລ້ວ ໜ່ວຍງານກວດຄວາມປອດໄພຂອງອາຫານຍັງໄດ້ລົງຊຸກຍູ້ຕິດຕາມອາຫານຫວ່າງທີ່ບໍລິການຜູ້ແທນ ໃນລະຫວ່າງການເຂົ້າຮ່ວມມກອງປະຊຸມ ທີ່ຫໍປະຊຸມແຫ່ງຊາດ ແລະ ອາຫານຂອງຮ້ານອາຫານລາວ.
ເວີນທີ່ ໄດ້ຮັບໜ້າທີ່ໃນການສະໜອງ ການບໍລິການ ອາຫານໃຫ້ຜູ້ແທນໃນງານລ້ຽງຊົມເຊີຍຜົນສຳເລັດຂອງກອງປະຊຸມໃຫຍ່. ການລົງຊຸກຍູ້ຕິດຕາມຫົວໜ່ວຍທຸລະກິດໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານແຕ່ລະຄັ້ງໄດ້ເກັບຕົວຢ່າງອາຫານ ເພື່ອທົດສອບຫາສານ Formalin ແລະ Borax ໃນອາຫານ ແລະ ທົດສອບຄວາມສະອາດສິ່ງຂອງພາຊະນະທີ່ສໍາຜັດກັບອາຫານເຊັ່ນ: ຖ້ວຍ, ຈານ, ບ່ວງ, ສ້ອມ, ຂຽງ, ມີດ, ຈອກ ແລະ ມື, ທົດສອບເຊື້ອ Coliform ໃນນ້ຳ ແລະ ນໍ້າກ້ອນເປັນຕົ້ນ.
ພາຍຫຼັງການກວດກາແຕ່ລະຄັ້ງທີມງານລົງກວດກາແມ່ນໄດ້ເຮັດບົດບັນທຶກ ແລະ ໃບສັນຍາ ຮັບປະກັນໃນການສະໜອງ ແລະ ປຸງແຕ່ງອາຫານປອດໄພກັບເຈົ້າຂອງທຸລະກິດ ພ້ອມທັງມີການແນະນຳກ່າວເຕືອນ, ອາຍັດ ແລະ ທຳລາຍບາງລາຍການວັດຖຸດິບທີ່ນຳມາປຸງແຕ່ງອາຫານທີ່ມີສານເຄມີເຈືອປົນເຊັ່ນ: Formalin ແລະ Borax , ໝົດອາຍຸ ທີ່ບໍ່ປອດໄພສຳລັບການບໍລິໂພກ.
|
|
ຄະນະນໍາຂອງກົມອາຫານ ແລະ ຢາ, ສູນວິໄຈອາຫານ ແລະ ກອງກວດກາອາຫານ ນໍາພາ ພະນັກງານປະຕິບັດໜ້າທີ່.
ທິມງານປະຕິບັດການທົດສອບຄວາມປອດໄພຂອງອາຫານ
|